14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: IFK Kalix - Ohtana/Aapua FF

På ett blåsigt Furuvallen spelar Kalix och Ohtana/Aapua 1-1 (0-1)
OAFF inleder i kraftig medvind men vi skapar inga farligare chanser inledningsvis. I den 15:e minuten får Johannes Pekkari matchens första målchans men lobben över en felplacerad målvakt går utanför. Fem minuter senare snor Borri bollen av målvakten och på inspelet är Johan Pantzare nära att tåa in bollen. Kalix har sedan ett par halvchanser där skotten dock går utanför målramen. I den 30:e minuten får OA en frispark från ca 35 meter, Daniel Mäki slår en hård inåtskruvad boll som går förbi samtliga och borrar sig in vid målisens vänstra stolpe till 1-0. Resten av halvleken blir chansfattig utan vi går till paus med 1-0 i ryggen.

I andra halvlek är det Kalix som har vinden i ryggen men laget förefaller inte alls vara i form denna eftermiddag utan det är istället OA som äger mer boll än IFK. I den 50:e minuten har Borri en farlig frispark som smiter över ribban och några minuter senare har han en nick som går utanför. Kalix första riktigt fina läge är en stenhård frispark av Jacob Josefsson där Felle gör en kanonräddning. Sista kvarten trycker Kalix på men OA försvarar sig säkert. Kalix bästa chans är en hörna där det blir kalabalik innan Felle får tag på bollen. Matchen går mot slutminut när ett skott av Kalix går utanför och inspark tror alla, utom domaren som felaktigt dömer hörna - hörnan slås inåtskruvad av Eric Juntti där bollen studsar förbi samtliga och in till 1-1, vilket blir slutresultatet.

Sett över två halvlekar är 1-1 ett rättvist resultat även om det känns bittert att tappa segern efter matchens sista spark. Trots att OA saknade tre nyckelspelare gör laget en riktig krigarmatch där försvaret spelade stensäkert. Hela backlinjen förtjänar plusbetyg där extraplussen går till Elias Ylipää och Johannes Ylipää. På mittfältet var det ett evigt springande med att täcka ytor och förhindra Kalix från att komma till avslut. Extraplussen går till Daniel Mäki och Johan Svanlöv. Offensivt var Johannes Pekkari nära flera gånger och IFK-försvaret fick jobba hårt. I Kalix går plussen till backlinjens David Olofsson och offensivt var Jacob Josefsson den främste. Eric Junttis hörnor var farliga.
Domaren Simon Granström är värd ett eget kapitel - nio gula kort i säsongens snällaste match. Inte underligt att avstängningarna duggar tätt!
Hörnor: 5-1, Gula kort: 5-4

Laget: Felle- Liam, Elias Y, Kotten, Nisse - Elias P, Mäki, Svanlöv, Joel O - Johan P, Johannes P
Ers: Dennis M, Elio, Johannes P, Bosse